logo
Poké bowl met witloof, asperges en shimeji champignons
Bereiding
Poké bowl met witloof, asperges en shimeji champignons

1 DAG OP VOORHAND
• Kook de eitjes 6 minuten en laat ze
schrikken onder koud water. Pel de eitjes en marineer ze een nacht lang in ½ sojasaus en ½ mirin.
• Doe alle ingrediënten voor de bouillon
in een kookpot. Breng naar het kookpunt maar laat niet koken. Laat een nachtje trek-ken in de koelkast.

OP DE DAG ZELF
• Snijd de koolrabi, witloof en asperge in julienne. Gaar deze kort samen met de shimeji champignons. Je kan ze kort stomen of kort aanbakken in sesamolie.
• Dresseer de rijst en groenten in een
kommetje.
• Zeef de bouillon en giet over de groenten en rijst. Snijd het eitje in twee en voeg toe aan de poke bowl.
• Werk af met geroosterde pinda’s, sesam-zaadjes, chilivlokken, gefrituurde look-snippers, lente-ui, koriander en gedroogde garnalen. De afwerking geeft een echte smaakboost.

print facebook