Bereiding
Overheerlijke Apfelstrüdel
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Voor de vulling: schil de appels, snij in kwarten en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
- Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom mengen. Het meelmengsel door de appels mengen. Alles goed doorroeren. Daarna de rozijnen erdoor mengen.
- Het bladerdeeg uitrollen tot een grote lap. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden (als je teveel vulling hebt, niet alles erin doen).
- De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel). Besmeren met ei-melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen. Goed aandrukken. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel.
- De strüdel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt. De strüdel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven ei-melk mengsel. De bovenkant een paar keer inprikken met een scherp mes, zodat de hete damp weg kan.
- De strüdel in het midden van de oven in 20 minuten bakken. De temperatuur lager zetten naar 190°C en nog eens ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.
- Minstens 20’ laten afkoelen alvorens aan te snijden. Met poedersuiker bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanille-ijs serveren.