logo
Gegrild witloof op de BBQ met geitenkaas en crumble van ontbijtspek
Bereiding
Gegrild witloof op de BBQ met geitenkaas en crumble van ontbijtspek

• Snijd het witloof in de lengte door. Meng de walnootolie, ketjap manis en balsamicoazijn. Leg de witloofhelften in deze marinade gedurende 30 minuten.
• Stook ondertussen jouw BBQ toestel (met een deksel) op tot 180°C. Zorg dat je een directe en indirecte zone hebt op je toestel.
• Neem het witloof uit de marinade, laat uitlekken en plaats op de rooster boven de kolen (directe zone) voor gedurende 2 tot 3 minuten. Draai om en strooi het sesam-zaad over het witloof.
• Zodra het witloof mooi gegrild is, verplaats je ze naar de indirecte zone. Laat ze verder garen gedurende 20 minuten.
• Bak ondertussen de sneden ontbijtspek krokant in een skillet/pan op de BBQ op hoge temperatuur. Laat afkoelen en verkruimel fijn tot een crumble.
• Verwijder indien nodig de zwarte blaadjes van het witloof en dresseer 2 halve stronken op het bord.
• Snijd de geitenkaas in sneetjes en verdeel over het witloof. Door de warmte zal de kaas wat zacht worden.
• Strooi de crumble over de geitenkaas en werk af met fijngehakte peterselie en citroenzeste naar wens.

print facebook