logo
Heerlijk steenfruit in CEBON
29/04/2016
Sappig en zoet van smaak
facebook

 

steenfruit CEBON

 

In elk fruit zit zaad en bij sommigen soorten zit dat zaad in een stenig omhulsel, de pit. Vandaar komt de naam steenfruit. Aan die pit gaan je smaakpapillen weinig pret beleven, maar wat er omheen zit is sappig en om van te smullen. Aan jou de keuze uit heel wat lekkers: abrikozen, kersen, nectarines, perziken en pruimen. En uiteraard allemaal in CEBON!

Onze keurmeester haalt zijn steenfruit uit Spanje, omdat hij overtuigd is van de kwaliteit die ze hem kunnen leveren. Spanje heeft niet alleen een uitzonderlijk goed klimaat voor de teelt, maar is ook zeer innovatief en steeds op zoek naar nieuwe variëteiten om de consument nog beter van dienst te zijn.

Momenteel zijn de gele perziken en nectarines uit de streek rond Sevilla al voorradig. Later schuift men voor de teelt op naar Lerida, een stad in Catalonië dichtbij de Pyreneeën. Rond de periode van 10 mei komen ook de kersen (ook uit Lerida) en de andere producten in CEBON op de markt!

Spoed je dus naar je fruitwinkel om deze lekkernijen te halen!

facebook