logo
Witte chocolademoussetaart met kersen
Bereiding
Witte chocolademoussetaart met kersen
  1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet een springvorm van 23cm in en bekleed met bakpapier.

Voor de bodem:

  1. Maal de hazelnoten in een keukenmachine met de pulseerstand tot ze zijn verkruimeld. Voeg suiker, bloem en boter toe. Pulseer tot alles goed gemengd is. Druk het mengsel gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Bak de bodem 10-13 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Voor de vulling:

  1. Smelt de witte chocola in een hittebestendige kom op een pan met kokend water. Zodra het gesmolten haal je de kom van het vuur. Voeg eerst de yoghurt en daarna de gelatine toe aan de gesmolten chocola, en meng goed door. Laat het mengsel iets afkoelen en voeg dan de opgeklopte slagroom toe.
  2. Schenk het mengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het glad met de achterkant van een lepel. Zet 4 uur in de koelkast om stijf te worden.
  3. Smeer kersenjam over de bovenkant van de taart. Gebruik zoveel als je zelf wilt. Dien op, of zet de taart weer terug in de koelkast tot gebruik.
print facebook