Bereiding
Traditionele witloof met hesp in de oven
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Witloof schoonmaken en in de lengte halveren. de bittere stronk uit het midden verwijderen.
- De helft van de boter in een pan laten smelten en bak de witloof 5 minuten aan. Uit de pan halen en apart leggen.
- De resterende boter laten smelten en de bloem erdoor mengen, daarna beetje bij beetje de melk toevoegen, onder voortdurend roeren met een garde. 5 minuten op een laag vuur laten sudderen onder voortdurend roeren. De helft van de geraspte kaas door de saus roeren en laten smelten. Met nootmuskaat en peper op smaak brengen.
- Wikkel elke helft witloof in een plakje ham en in een enkele laag in een ovenschaal leggen. Met de resterende kaas bestrooien.
- Overgiet de witloof met de saus en bak het geheel in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.