logo
Traditionele witloof met hesp in de oven
Bereiding
Traditionele witloof met hesp in de oven
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Witloof schoonmaken en in de lengte halveren. de bittere stronk uit het midden verwijderen.
  3. De helft van de boter in een pan laten smelten en bak de witloof 5 minuten aan. Uit de pan halen en apart leggen.
  4. De resterende boter laten smelten en de bloem erdoor mengen, daarna beetje bij beetje de melk toevoegen, onder voortdurend roeren met een garde. 5 minuten op een laag vuur laten sudderen onder voortdurend roeren. De helft van de geraspte kaas door de saus roeren en laten smelten. Met nootmuskaat en peper op smaak brengen.
  5. Wikkel elke helft witloof in een plakje ham en in een enkele laag in een ovenschaal leggen. Met de resterende kaas bestrooien.
  6. Overgiet de witloof met de saus en bak het geheel in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
print facebook