logo
Traditionele appelcake
Bereiding
Traditionele appelcake
  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Vet een springvorm met een doorsnede van 23 cm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
  2. Klop de zachte boter samen met de vanillesuiker en gewone suiker tot het een romig mengsel is geworden. Voeg daarna één voor één de eieren toe, en klop tussen de toevoegingen goed met een elektrische mixer.
  3. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom en schep het met een spatel door het botermengsel tot het een glad mengsel is.
  4. Schil de appels, snij ze in blokjes en bestrooi de blokjes daarna met de kaneel en suiker.
  5. Schep het beslag in de ingevette springvorm, en leg de stukjes appel in 1 laag bovenop het beslag. Zorg ervoor dat je een deegrand van ongeveer 1 cm langs de rand van de springvorm vrij laat.
  6. Bak 35’ in de voorverwarmde oven. Laat 5’ afkoelen in de vorm en maak daarna de rand los. Laat verder afkoelen.
print facebook