logo
Tomaten-paprikasoep
Bereiding
Tomaten-paprikasoep
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood dwars door, zodat het in de oven past. Snijd vervolgens elke helft in sneetjes van 3 a 4 cm, maar snijd ze onderaan niet helemaal door, zodat ze aan elkaar blijven hangen. Smeer elk sneetje in met de pesto en druk het brood dan weer samen. Rol het in folie en leg het opzij.
  2. Verhit de olie in een steelpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten zachtjes, of tot ze zacht maar nog niet bruin zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten, terwijl u af en toe roert. Voeg de bouillon toe en neem de pan van het vuur.
  3. Leg het brood in de oven en warm het gedurende 15 minuten op. Pureer ondertussen de soep met een mixer tot ze smeuïg is. Voeg de passata, tijm, kaneel en suiker toe. Warm de soep langzaam weer op in de pan, maar laat niet koken. Breng op smaak.
  4. Schep de soep in warme kommen en garneer elke portie met een schepje creme fraiche en een takje basilicum. Serveer met het warme pestobrood.
print facebook