logo
Rozijnencake met druiven
Bereiding
Rozijnencake met druiven
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een metalen bakvorm van ongeveer 23 × 23 cm in met de olie. Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder, het bicarbonaat en een snufje zout.
  2. Klop in een andere kom de boter met 150 g suiker met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Klop er het hele ei door, tot dit volledig is opgenomen. Klop de eiwitten er om de beurt door. Klop er de karnemelk en het vanille-extract door. Schep er het bloemmengsel door en daarna de rozijnen.
  3. Doe de resterende 3 eetlepels suiker met de walnoten en kaneel in de mengkom van een keukenmachine. Hak de noten grof met behulp van de pulseerknop. Schep de helft van het beslag in de geprepareerde vorm en verdeel hierover de helft van het notenmengsel. Schep hierover de rest van het beslag, de druiven en de rest van het notenmengsel. Bak de cake 55 minuten (je kan altijd met een prikkertje checken of de cake binnenin gaar is).
print facebook