logo
Rodekoolsalade met appeltjes, kaas en nootjes
Bereiding
Rodekoolsalade met appeltjes, kaas en nootjes
  1. Schil de knolselderij en snijd hem in 8 parten. Rasp deze in uw keukenmachine of snijd hem met een scherp mes in fijne juliennereepjes. Doe de knolselderij in een pan met kokend water, voeg de helft van het citroensap toe en blancheer 5 min. Giet af en doe over in een grote kom.
  2. Snijd de rodekool doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in vieren. Rasp de kool of snijd hem fijn, zoals in stap 1 aangegeven. Voeg de kool en de uienringen toe aan de knolselderij.
  3. Vermeng in een schoon jampotje met schroefdeksel alle ingrediënten voor de dressing met zout en peper naar smaak. Schud het potje krachtig. Schenk ⅔ van de dressing over de salade uit en schep deze losjes om.
  4. Verhit een koekenpannetje met antiaanbaklaag op matig vuur. Rooster hierin de walnoten 2 min. onder voortdurend omschudden. Neem ze uit de pan. Snijd de kaas in zeer dunne reepjes. Maak de appel schoon, snijd hem in dunne partjes en leg deze op een bord. Besprenkel ze met de rest van het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  5. Schep de kaas, appelpartjes en walnoten door de salade. Giet de rest van de dressing over de salade, schep het geheel om en serveer direct.
print facebook