logo
Quiche met spinazie en feta
Bereiding
Quiche met spinazie en feta
  1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Bekleed een taartvorm met het deeg, snij overtollig deeg weg en knijp de randjes aan. Bak blind 20’.
  2. Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui in boter tot het lichtbruin van kleur is, ongeveer 7 minuten. Roer de spinazie en champignons erdoor en sauteer tot het meeste vocht van de groenten is verdampt. Voeg feta en de helft van de cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de taartvorm.
  3. Klop met een garde de eieren en melk in een middelgrote kom op. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de taart, zodat het eimengsel goed vermengt met het spinazie mengsel.
  4. Zet de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de resterende cheddar en bak de taart verder af in nog eens 25 tot 30 minuten, tot het midden stevig is. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.
print facebook