logo
Pastasalade met kip, feta en druiven
Bereiding
Pastasalade met kip, feta en druiven
  1. Kook de pasta in een ruime pan met water en een beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de mangetouts toe, breng het water opnieuw aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Kook pasta en mangetouts samen beetgaar. In een vergiet afgieten en in een grote kom scheppen.
  2. Bak de hele kipfilet in een wok of koekenpan met 2 eetlepels olijfolie goudbruin en gaar. Voeg tijdens het bakken het amandelschaafsel toe en bak mee. Snij de kip na het bakken in stukjes.
  3. Meng pasta en mangetouts met 1 eetl. olijfolie. Voeg de kip, amandelschaafsel, en wat versgemalen zwarte peper toe. Serveer je de salade lauwwarm, voeg dan nu de overige ingrediënten uit stap 4 en 5 toe. Serveer je de salade liever koud, laat alles dan eerst goed afkoelen.
  4. Voeg vlak voor je de salade serveert de rucola toe. Meng de resterende 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en basilicum en schenk deze dressing over de salade. Schep alles losjes door elkaar.
  5. Schep de druiven voorzichtig door de salade. Verkruimel de feta erboven.
print facebook