logo
Panna cotta met ananas
Bereiding
Panna cotta met ananas
  1. Los de gelatineblaadjes op in een kom koud water.
  2. Verwarm de room met de suiker in een steelpan en voeg de oranjebloesem toe. Meng goed. Haal van het vuur voordat de bereiding kookt!
  3. Knijp de gelatine goed uit en voeg ze toe aan de room. Roer tot de gelatine helemaal opgenomen is in het mengsel.
  4. Giet het mengsel tot de helft of 3/4e in de 6 glazen en bewaar minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Giet het water, de suiker en de fijngehakte ananas in een steelpan. Laat konfijten tot het water verdampt is en houd het nog even op het vuur, onder constant roeren, om de ananas te karamelliseren. Laat afkoelen.
  6. Wanneer de room in de koelkast is opgesteven, schik dan de stukjes ananas op elk glas.

Tip van de chef:

  • Als je geen oranjebloesem hebt, kan je het ook vervangen door rozenwater, sinaasappelsap of -likeur, zoete likeur (Grand Marnier of Cointreau), amandellikeur (Amaretto) of jenever met fruitsmaak (citroen- of appeljenever)
  • Varieer naar hartenlust met zure fruitsoorten (oa mango, kiwi,…)
print facebook