logo
Mediterraanse kipschotel met olijven, tomaat en paprika
Bereiding
Mediterraanse kipschotel met olijven, tomaat en paprika
  1. In een grote braadpan of diepe koekenpan de olie verhitten en hierin ui met rozemarijn 15 minuten op matig vuur bakken tot de ui licht gekleurd is. Daarbij regelmatig omscheppen.
  2. Chorizo en paprika toevoegen en enkele minuten op matig vuur meebakken tot de worst licht kleurt. Wederom regelmatig omscheppen.
  3. Zongedroogde tomaatjes en tomaten uit blik met vocht toevoegen. Schenk de wijn erbij. Op smaak brengen met wat versgemalen zwarte peper (zout is waarschijnlijk overbodig, omdat worst, tomaten en olijven al zout leveren). Schep het mengsel om en breng het aan de kook.
  4. Schep de stukken kip door de saus. Breng deze opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat de stoofschotel afgedekt 25-30 min. pruttelen tot kip en groenten gaar zijn. (Tot hier toe kunt u de stoofschotel voorbereiden. Bewaar hem in de koelkast of vries hem in. Laat hem voor het serveren goed doorwarmen.)
  5. Schep er kort voor serveren de olijven door.

Een variatie van de chef:

Laat chorizo, paprika en zongedroogde tomaatjes achterwege en maak een saus van 3 blikken kleingesneden tomaten (à 400 g) en 2 eetl. tijm- of lavendelhoning. Laat deze saus onafgedekt 30 min. pruttelen. Strooi kort voor het serveren 50 g geroosterd amandelschaafsel over de stoofschotel.

Serveer met knapperig brood!

print facebook