logo
Knapperige eendenborst met frambozensaus
Bereiding
Knapperige eendenborst met frambozensaus
  1. Kerf met een mes het vel en vet van de eendenborsten in (niet helemaal tot op het vlees).
  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de eendenborstfilets met de vetkant onder in de pan, tot het vel bruin is en het vet vrijkomt (dit duurt ongeveer 10 minuten). Haal de filets uit de pan en schep het meeste vet uit de pan.
  3. Meng zeezout, kaneel en rietsuiker en strooi dit mengsel over het vel van de eendenborst. Leg het vlees weer terug in de pan en bak nu nog eens 10 minuten met de vetkant boven, tot de gewenste gaarheid. Draai eenmaal om, bestrooi nogmaals met het suikermengsel en bak nog 1 minuut door. Haal de eendenborst uit de pan en laat rusten.
  4. Meng rode wijn, crème de cassis en maizena in een kleine kom. Schenk in de pan en laat 3 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren, tot de saus indikt. Voeg frambozen toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken tot de saus goed warm is.
  5. Snij de eendenborst in dunne plakken, schenk er wat saus over en serveer op een warm bord.
print facebook