logo
Kip uit de Caraïben met rijst en ananas
Bereiding
Kip uit de Caraïben met rijst en ananas
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de basterdsuiker, 1 snufje peper, tijm, komijn, 1 snufje knoflookzout, paprikapoeder, chilipoeder en nootmuskaat in een kom tot alles goed gemengd is. Wrijf beide kanten van de kipfilets in met het kruidenmengsel en leg ze in een ovenschaal van ongeveer 22×22 cm. Strooi, indien gewenst, de resterende kruidenmix over de kip.
  3. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip lichtbruin is en niet meer roze van binnen, ongeveer 30 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de kip moet minstens 70 graden C aangeven.
  4. Terwijl de kip in de oven zit breng je de rijst met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd, 20 tot 25 minuten.
  5. Snijd de helft van de ananasschijven in stukjes. Meng de gehakte ananas, koriander en olijfolie door de gekookte rijst, en breng op smaak met een snufje knoflookzout en peper. Maak de rijst luchtig met een vork, en doe de rijst vervolgens in een schaal. Serveer met de gebakken kip, gegarneerd met de rest van ananasplakjes.
print facebook