logo
Kaastaart met bessen
Bereiding
Kaastaart met bessen
  1. In een middelgrote kom koekkruim en boter vermengen en over de bodem en tot 4 cm langs de rand van een springvorm (20 cm) of cakeblik met losse bodem verdelen. Licht aandrukken en apart zetten.
  2. In een grote kom roomkaas, 150 gr suiker, bloem en vanille vermengen. Met een elektrische mixer op lage stand tot een glad beslag roeren. Cottage cheese in blender of keukenmachine glad pureren en door de roomkaasmix roeren. 4 eetlepels kersenlikeur erdoor roeren. Eieren op lage stand er grof doorheen kloppen. Zorg ervoor dat het beslag niet te luchtig wordt.
  3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 5. 1/2 van het kaasmengsel over de koekbodem verdelen. 150 gr van het fruit erover verdelen en vervolgens de resterende kaasmix en 75 gr van het fruit. In een ondiepe ovenschaal in de voorverwarmde oven schuiven.
  4. 40-45 minuten bakken tot het centrum bij schudden bijna stevig lijkt. 15 minuten op een rooster laten afkoelen. De rand losmaken en op een rooster volledig laten afkoelen. Afdekken en minstens 4 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.
  5. Voor de bovenlaag: in een middelgrote kom resterende fruit, 1 eetlepel kersenlikeur en 1 eetlepel suiker vermengen. Afdekken en maximaal 2 uur in de koelkast zetten. Om te serveren de cheesecake in partjes snijden en elk stuk met een lepel fruit serveren.
print facebook