logo
Huisgemaakte aardbeientaart
Bereiding
Huisgemaakte aardbeientaart
  1. Oven voorverwarmen voor 200°C en een springvorm invetten.
  2. Klop de eieren met een garde schuimig en mix dan de suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in de ingevette springvorm en strijk glad.
  3. Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de cake afkoelen en snijd de taart dan eenmaal horizontaal door.
  5. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor garnering. Beleg de onderste helft van de cake met de aardbeien.
  6. Doe de springvormrand weer om de cake. Sla 2 bekers slagroom met het pakje Saroma stijf en verdeel de room over de aardbeien. De tweede helft van de cake erbovenop leggen.
  7. Zet de taart 2 uur in de koelkast.
  8. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvormrand. De laatste beker slagroom stijf slaan en de taart hiermee bestrijken. Garneren met de resterende aardbeien en de geraspte chocola.
print facebook