Bereiding
Huisgemaakte aardbeientaart
- Oven voorverwarmen voor 200°C en een springvorm invetten.
- Klop de eieren met een garde schuimig en mix dan de suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in de ingevette springvorm en strijk glad.
- Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake afkoelen en snijd de taart dan eenmaal horizontaal door.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor garnering. Beleg de onderste helft van de cake met de aardbeien.
- Doe de springvormrand weer om de cake. Sla 2 bekers slagroom met het pakje Saroma stijf en verdeel de room over de aardbeien. De tweede helft van de cake erbovenop leggen.
- Zet de taart 2 uur in de koelkast.
- Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvormrand. De laatste beker slagroom stijf slaan en de taart hiermee bestrijken. Garneren met de resterende aardbeien en de geraspte chocola.