logo
Homemade Clafoutis
Bereiding
Homemade Clafoutis
  1. Als je graag een vleugje vanille in je clafoutis wilt, schenk je de melk met het opengesneden halve vanillestokje in een kom en laat dit minstens 1 uur weken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid de kersen over de bodem van een met boter ingevette ovenschaal van 20×20 cm.
  3. Meng bloem, zout en 110 gr suiker in een kom. Voeg de eieren een voor een toe en mix door na elke toevoeging. Verwijder het vanillestokje uit de melk en schenk de melk bij het beslag. Voeg ook de slagroom toe. Mix tot een glad beslag en schenk het over de kersen.
  4. Bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant van de clafoutis goudbruin is. Haal uit de oven en bestrooi met de resterende suiker. Serveer warm, of laat 30 minuten tot een uur afkoelen.
print facebook