logo
Frambozen-citroenmuffins
Bereiding
Frambozen-citroenmuffins
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffin-bakvorm in, of zet er papieren bakjes in.
  2. Meng in een grote kom de yoghurt en olie, het citroensap, het wit van de eieren, en (desgewenst) de citroen-essence.
  3. Meng in een andere kom de bloem en suiker, het bakpoeder en zout en de citroenrasp.
  4. Meng de natte bestanddelen door de droge bestanddelen en roer tot het net goed gemengd is, niet langer. Roer er dan voorzichtig de frambozen door. Schep het beslag in gelijke hoeveelheden in de bakjes van de muffins-bakvorm. Sprenkel er eventueel wat suiker over als decoratie.
  5. Bak 15 tot 17’ in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als de bovenkant bij licht indrukken weer terugveert. Zet de muffinplaat op een rooster en laat de muffins in de vormpjes afkoelen.
print facebook