logo
Belgische kersen met een modern productieproces
13/07/2022
Op bezoek bij de leverancier
facebook

Dit seizoen zien we kersen met een aanzienlijke grootte terugkomen. Bovendien is de kwaliteit van deze Belgische vruchten superieur en dat zullen we geweten hebben! De maand juli is de maand waarin we in België over mooie en lekkere kersen beschikken. De grote verandering komt er doordat meerdere producenten hun bomen zijn gaan overdekken. Dit heeft het grote voordeel dat bij regen de kersen niet gaan barsten. Verder worden de kersen zeer snel afgekoeld in ijswater en zijn dus sterker, krokanter en kunnen beter bewaard worden.

Kersen hebben als voordeel te werken als antioxidanten, wat inhoudt dat ze agressieve stoffen, die in ongunstige gevallen schade kunnen aanrichten aan cellen en weefsel, in het lichaam bestrijden. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt en vermindert de kans op verschillende ziekten gestaag.

facebook