logo
Onze nieuwe teelt Favori-aardbeien
15/04/2016
De aardbeien van CEBON zijn altijd van de allerbeste kwaliteit en smaak
facebook

Aardbeien bestaan er in verschillende variëteiten. Net zoals er verschillende rassen appels zijn (Jonagold, Granny Smith,…), is het niet verwonderlijk dat ook deze lekkere rode vrucht een brede waaier aan soorten heeft. Naast de bekende Sonata en Elsanta, biedt CEBON ook onze nieuwe pluk van het ras Favori aan.  Deze blijft ook gedurende de zomer het aanbod continu komen uit deze beschermde teelt (glas).

Een neutrale zoete smaak, zoals Elsanta, maar stabieler qua vorm en grootte, minstens identiek qua houdbaarheid. Perfect om in de keuken mee aan de slag te gaan!

De teelt:
Hierbij zien jullie even de bloei van een aardbei van bloem tot knalrode vrucht. De Favori verlangt goede teeltomstandigheden van groeisubstraat en temperatuur. De structuur van het substraat moet open zijn. Favori maakt het hele jaar door nieuwe bloemen, vruchten en bladeren aan. Op substraat groeit Favori sterk en zal de plantdichtheid niet te hoog moeten zijn.  CEBON garandeert de betere kwaliteit door dit ras te telen in beschermde omstandigheden, zodat regen, hagelbuien of droogte geen invloed kunnen uitoefenen op het eindresultaat.

Oogst en afzet
De oogstperiode begint vroeg en gaat probleemloos verder in augustus en september. De bloemtrossen steken boven de plant uit en de
vruchten kunnen zo gemakkelijk worden geplukt. Favori ontwikkelt gemakkelijk nieuwe bloemtrossen en blijft daardoor goed in balans. De vruchtkleur is gelijk aan die van Elsanta en kleurt na het oogsten niet veel meer door. De smaak is zeer goed, prettig uitgebalanceerd met een licht aroma. Een topper om te eten!

facebook