logo
Tips om lekker en goedkoop te koken
19/01/2016
Ga voor sluitingstijd naar de groenten- en fruitstanden op markten. Net voor het sluiten van de markt zijn er interessante koopjes te doen, zeker als je groenten of fruit per bak koopt.
facebook

Koop (streekeigen) seizoensgroenten en -fruit.

Seizoensgroenten- en fruit zijn niet enkel goedkoper maar smaken ook veel beter. Heb je een diepvriezer dan kan je meteen ook een voorraad opslaan. Heb je toch een groente of fruit nodig die te duur is buiten het seizoen, koop dan de diepvriesvariant.

Leg een mini kruidentuintje aan

Plant dragon, tijm, salie, munt, oregano, laurier, rozemarijn, basilicum, enz. in potten of in volle grond. Als je geen tuin hebt, is een zuidersgerichte vensterbank een ideale plek om kruiden te kweken. Wist je dat voorverpakte porties kruiden 50 à 100 €/kg kosten ?

Wijnblokjes

Verdeel de inhoud van een fles wijn over ijsblokvormpjes zo heb je altijd wijn op voorraad en hoef je voor een scheutje wijn geen ganse fles open te trekken.

Kook energiebewust

Leg altijd een deksel op de kookpot, zo verbruik je tot 3 x minder energie. Kook je elektrisch ? Draai 5 minuten voor het einde van de kooktijd de warmtebron uit. De kookplaten geven nog voldoende warmte.

Investeer in een diepvriezer

Een energiezuinige diepvriezer is bij aankoop een dure investering maar de aankoopprijs is snel terug verdiend. Vul de diepvriezer vooral met vlees- en visproducten die in promotie staan of tot 50% goedkoper zijn omdat ze de einddatum bereiken, koop seizoensgroenten en vries een voorraad in. Consulteer de groentenkalender om te weten wanneer het aanbod groot is en de prijzen laag natuurlijk.

Ga voor sluitingstijd naar de groenten- en fruitstanden op markten. Net voor het sluiten van de markt zijn er interessante koopjes te doen, zeker als je groenten of fruit per bak koopt.

facebook