logo
Hoe snijden we perfect een mango?
19/01/2016
De mango heeft een vrij platte, ovaalvormige pit. De bedoeling is dat je langs de pit snijdt en zo het vruchtvlees van de pit scheidt.
facebook
  1. Houd de mango rechtop met één hand zodat de voorkant naar je toe wijst. Snijdt met een scherp mes vanaf de bovenkant, zo dicht mogelijk langs de pit naar beneden. Doe dit ook aan de andere kant van de pit zodat je uiteindelijk 3 stukken hebt. De twee helften met vlees en een middenstuk met de pit.
  2. Neem een helft en kerf in het vruchtvlees met een mesje een blokjes-patroon, maar zorg ervoor dat het mes niet door de schil gaat.
  1. Keer de schil nu binnenstebuiten zodat het vruchtvlees als een waaier naar buiten komt te staan.
  2. De blokjes kunnen nu van de schil los gesneden worden. Het middenstuk schil je en snij indien mogelijk nog in blokjes. Anders bijt je dit gewoon af en is dit de beloning voor de chef!

Op onderstaand filmpje zie je nog een andere leuke manier:

facebook